foto titlu afoto titlu blogo cso vale ph

O NOUA ZONA PENTRU ORIENTARE IN JUDETUL PRAHOVA: PADUREA TUFENI.

HARTA GOOGLE      In decursul ultimilor 2 ani, in peregrinarile lor prin  judetul Prahova, neobositii cartografi orientaristi Dr. Nicolae Stroescu si Radu Russu, au gasit la Nord de orasul Baicoi in zona colinara a judetului Prahova, 2 paduri bune pentru practicarea sportului orientarii: padurile Tufeni si Misleanca. Cele 2 paduri, se gasesc de o parte si de alta drumului judetean care uneste orasul Baicoi de comuna Mislea, drum care trece prin satele Cotoiu si Tufeni situate imediat la Nord de orasul Baicoi.
     Padurea Tufeni mai mare, cu o suprafata de aproximativ 6 km. patrati, acopera o mare suprafata de campie cuprinsa intre orasul Baicoi la Sud, satul Tufeni la Est, comunele Mislea si Urleta la Nord si portiunea din DN1 cuprinsa intre Baicoi si Campina.
     Accesul in padurea Tufeni se poate face dinspre Est din satul Tufeni, sat despartit de liziera estica a padurii printr-o suprafata lata de 700 metri acoperita cu livezi de meri.
      Accesul dinspre Vest in padurea Tufeni, se face printr-o ramificatie asfaltata care porneste din DN1 in dreptul Uzinei de Anvelope de cauciuc de la Floresti, cam la 4 km. Nord de ramificatia din DN1 spre orasul Baicoi.
      Pina in urma cu 5 ani, accesul in padurea Tufeni era complect interzis din cauza unei unitati militare de rachete sol-aer, in prezent dezafectata. In cateva dintre cladirile fostei unitati militare, functioneaza acuma fabrica WAM Romania si un mic Motel denumit Aghata Christie. Ramificatia asfaltata care duce din DN1 la acest motel, este semnalizata in soseaua nationala.

HARTA SIMPLA DE ORIENTARE A PADURII TUFENI. CARTOGRAFIE OCTOMBRIE 2011: DR. NICOLAE STROESCU SI RADU RUSSU (PLOIESTI).

HARTA TUFENI

ULTIMA ACTUALIZARE A PAGINII: 10.12.2011.          VEZI SI PADUREA MISLEANCA.             CONTACT: stroen@clicknet.ro