titlu marelogo cso vale ph

CIRCUIT PRIN PADUREA TINOSU ( JUDETUL PRAHOVA).

HARTA GOOGLE TINOSU

harta tinosu     Mergand cu trenul de la Ploiesti spre Bucuresti, calatoria poate fi intrerupta la numai 15 km. Sud de Ploiesti, in gara CFR Prahova. Din gara, trecem linia de tren spre Vest si putem merge numai prin padure pe un fost drum de tara folosit pe vremuri de navetisti, acum deteriorat si doar ca o poteca, pina in satul Predesti la numai 2 km. Vest de gara CFR Prahova. Din gara Prahova se ajunge deasemenea foarte repede, dupa numai 500 metri la intrarea in comuna Tinosu.
     In prezent in comuna Tinosu se ajunge cel mai frecvent cu masina sau autobuzul, care pleaca din Ploiesti, trece pe langa rafinaria Brazi, trece prin comuna Brazi, trece un pod mare peste raul Prahova la Pisculesti si intra imediat in comuna Tinosu prin capatul ei de Nord.
     Din centrul comunei Tinosu, o sosea bine asfaltata DJ102, merge spre Vest spre comuna Sirna. Soseaua iese din Tinosu si intra imediat in padurea Tinosu in portiunea ei de deal care acopera Pintenul Magurii de la Tinosu (format din aluviunile aduse de Prahova).
      Dupa un prim kilometru de mers prin padure, soseaua iese in camp si dupa inca un km. ajunge la o bifurcatie spre Sud, catre satul Predesti. Mergem spre Sud prin satul Predesti si din centrul sau avem doua variante de traseu. Cel care merge spre Est, iese din sat si urmeaza vechiul drum al navetistilor care traverseaza spre est toata padurea Tinosu si ajunge la gara CFR Prahova.
     Nu este de neglijat nici drumul comunal spre Vest catre comuna Sirna, drum marginit pe ambele parti de magnifici plopi albi seculari.

                  ULTIMA ACTUALIZARE A PAGINII: 12.09.2012                      CONTACT: stroen@clicknet.ro