foto titlu afoto titlu blogo cso vale ph

O NOUA ZONA PENTRU ORIENTARE IN JUDETUL PRAHOVA: PADUREA MISLEANCA.

HARTA GOOGLE      In decursul ultimilor 2 ani, in peregrinarile lor prin  judetul Prahova, neobositii cartografi orientaristi Dr. Nicolae Stroescu si Radu Russu, au gasit la Nord de orasul Baicoi in zona colinara a judetului Prahova, 2 paduri bune pentru practicarea sportului orientarii: padurile Tufeni si Misleanca. Cele 2 paduri, se gasesc de o parte si de alta drumului judetean care uneste orasul Baicoi de comuna Mislea, drum care trece prin satele Cotoiu si Tufeni situate imediat la Nord de orasul Baicoi.
     Padurea Tufeni mai mare, cu o suprafata de aproximativ 6 km. patrati, acopera o mare suprafata de campie cuprinsa intre orasul Baicoi la Sud, satul Tufeni la Est, comunele Mislea si Urleta la Nord si portiunea din DN1 cuprinsa intre Baicoi si Campina.
     Padurea Misleanca mai mica, cu o suprafata de doar 4 km. patrati, este cuprinsa intre satul Tufeni la Sud, livezi intinse de meri spre Bordeeni la Est, raul Mislea si comuna Mislea la Nord, iar la Vest se intinde pana in drumul judetean asfaltat care uneste orasul Baicoi cu Comuna Mislea.
      Spre deosebire de padurea Tufeni mai plata, situata la vest spre campie, padurea Misleanca este strabatuta de 2 vai largi putin adanci, cu fire de apa, numite Valea Carpenului si Valea Zavoaea, a caror confluenta formeaza Raul Dambu. Acesta din urma se indreapta spre Sud-Est, trece pe langa padurea Tintea si orasul Plopeni, pentru ca in final sa ajunga la Ploiesti.
     

PE HARTA DE MAI JOS A PADURII MISLEANCA, AVETI DESENAT UN TRASEU DE ORIENTARE IN ALERGARE. DATI CLICK! IN CERCURILE POSTURILOR DE CONTROL SI ALE SOSIRII, PENTRU A VEDEA AMPLASAREA POSTURILOR SI DESCRIEREA PRIN SIMBOLURI A ACESTORA.

harta misleanca

 

 

ULTIMA ACTUALIZARE A PAGINII: 10.12.2011

CONTACT: stroen@clicknet.ro

VEZI SI PAGINA DESPRE PADUREA TUFENI.