titlu lunglogo cso vale ph

TURISM SI ORIENTARE PRIN PADUREA GRUIU (JUDETUL DAMBOVITA).

HARTA GOOGLE    PADUREA GRUIU (Caragiale), din judetul Dambovita, se afla situata chiar pe granita de Est a judetului Dambovita foarte aproape de judetul Prahova si Municipiul Ploiesti. Calea de acces in padure cea mai usoara, este soseaua nationala Ploiesti - Targoviste, iar punctul de intrare cel mai sigur este Popasul Caragiale, aflat in coltul de Sud-Est al padurii.
   Venind dinspre Ploiesti, la 3 km. vest de iesirea din comuna Darmanesti (judetul Prahova), se trece podul peste raul Provita si imediat pe stanga soselei se afla Popasul Caragiale. Drumul national spre Targoviste, continua spre vest pe marginea de Sud a padurii Gruiu si dupa 3 km. de la Popasul Caragiale, trece podul peste raul Cricovul Dulce si intra imediat in comuna Caragiale.
   Raul Cricovul Dulce este limita de Vest a padurii Gruiu, iar din comuna Caragiale un drum judetean asfaltat, merge spre Nord prin satul Ghirdoveni si ajunge dupa 10 km. in orasul Moreni din judetul Dambovita.
   Padurea Gruiu, padure de foioase, este situata pe Dealul Pitigoiul dintre Provita si Cricovul Dulce, strabatuta de numeroase drumuri forestiere de exploatare si alte numeroase poieni in care gasesti ruinele vechilor sonde petrolifere.

harta caragiale 

ecran foto01

ULTIMA ACTUALIZARE A PAGINII: 22.12.2011           CONTACT: stroen@clicknet.ro