foto titlu afoto titlu blogo cso vale ph

PADUREA SI LACUL CALDARUSANI (JUD. ILFOV) - TURISM SI ORIENTARE.

 HARTA GOOGLE (VEDERE DIN SATELIT) A PADURII SI LACULUI CALDARUSANI. FACETI CLICK! PE FOTOMINIATURI PENTRU A LE VEDEA MARITE. 

harta google cu foto

ecran foto01
harta orientare HARTA SIMPLA DE ORIENTARE, A PADURII CALDARUSANI , JUD. ILFOV, SITUATA LA 20 KM. NORD DE BUCURESTI.
HARTA GOOGLE MAPS, ACTUALIZATA IN OCTOMBRIE 2011, DE CATRE DR. NICOLAE STROESCU, CU OCAZIA TEAMEXPERT BIKE DAY ORGANIZATA DE FUNDATIA TABERE CU SUFLET DIN BUCURESTI ( DIR. RADU SAVIN).

bikeday
RADU SAVIN

        Arealul turistic reprezentat de Padurea si Lacul Caldarusani, este situat la doar 15 km. Nord de Bucuresti si 35 km. sud de Ploiesti. Plecand din Nordul Capitalei de la Otopeni, se ajunge la Manastirea Caldarusani, trecand prin Balotesti, Caciulati si Gradistea, iar de aici direct spre Nord pe soseaua Manastirii Caldarusani. In viitor accesul va fi usurat, deoarece autostrada Bucuresti-Ploiesti, va trece chiar prin coltul de Sud-Vest al Padurii Caldarusani. Plecand din Ploiesti spre Bucuresti, dupa ce se trece Raul Ialomita, facem la stanga spre Est pe soseaua spre Snagov Sat, trecem prin satele Gruiu si Lipia, din care mergem direct spre Sud pe soseaua Manastirii Caldarusani. Dupa vizita la Manastirea Caldarusani situata chiar pe malul Lacului Caldarusani, se poate urma un traseu frumos pe jos sau cu bicicleta MTB, pana la Manastirea (Schitul) Sitaru (Balamuci). Traseul ne conduce chiar prin Padurea Caldarusani si ajunge dupa 7 km. de la plecare la un monument istoric si de arhitectura mai putin cunoscut si vizitat: Schitul Balamuci (Sitaru), cu hramul Sfantului Nicolae,a carui prima constructie dateaza din 1824. La intoarcerea spre Manastirea Caldarusani, se poate face un ocol prin padure si pe malul unui vechi liman fluviatil cunsocut sub numele de Balta Neagra, balta pe al carei mal nordic intr-o poiana mare se afla o cunoscuta fazanerie.

SLIDESHOW CU FOTOGRAFII REALIZATE DE DR. NICOLAE STROESCU LA SCHITUL SITARU (BALAMUCI).

ULTIMA ACTUALIZARE A PAGINII: 24 NOEMBRIE 2011.        CONTACT: stroen@clicknet.ro