logo baltenifoto titluafoto titlu blogo cso vale ph

SATUL BALTENI, JUDETUL ILFOV. PADURE, BALTA, MANASTIRE.

    Satul Balteni din judetul Ilfov , este situat pe versantul de Nord al lacului Balteni, intre calea ferata Bucuresti-Ploiesti (in dreptul haltei Scrovistea) la Vest si km. 29,5 pe DN1, la Est in dreptul localitatii Tancabesti. De aici pleaca spre Peris un drum judetean modernizat si din localitatea Bratulesti ne indreptam spre Nord pe un alt drum comunal asfaltat si dupa 2,5 km. de mers prin padure ajungem la lacul Balteni, il trecem peste un pod mare si intram in satul Balteni.
    Lacul Balteni, numit aici si balta Jianu, este acoperit cu stuf in mare parte, iar pe ochiurile de apa ramase vedem numerosi nuferi si rate salbatice. Intre marginea de Nord a comunei Bratulesti si marginea de Sud a lacului, se intinde o intinsa si frumoasa padure de stejari, relicva a Codrilor Vlasiei. Satul Balteni altadata uitat de lume, a devenit in ultimii 10 ani gratie aerului nepoluat si a imprejurimilor pitoresti, tinta a numerosi bucuresteni care si-au construit pe malul lacului numeroase vile si case de vacanta, care mai de care mai impunatoare si elegante.
    In mijlocul satului Balteni merita vizitata biserica fostei manastiri Balteni, azi biserica si cimitir parohial. Piatra de temelie a manastirii Balteni, a fost pusa in sec.14 de catre Radu Negru, pe o insula in mijlocul lacului si a Codrilor Vlasiei, ca adapost impotriva navalirii tatarilor. Biserica a fost reconstruita din temelii intre 1626-1640 de catre marele vornic al Munteniei, Hrizea Vornicul. Micuta si modesta, biserica este un remarcabil monument istoric, exemplu al artei medievale romanesti, cu decoratiunile exterioare rezultate doar din aranjarea caramizilor.

harta google DATI CLICK! PE  PENTRU AFISARE FOTO.

ECRAN PENTRU FOTOGRAFII PANORAMICE + SLIDESHOW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DUPA CE AU FOST AFISATE, FOTOGRAFIILE DISPAR PRIN CLICK! PE SUPRAFATA LOR.

google map DATI CLICK! PE  PENTRU AFISARE FOTO.

ECRAN PENTRU FOTOGRAFII PANORAMICE + SLIDESHOW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DUPA CE AU FOST AFISATE, FOTOGRAFIILE DISPAR PRIN CLICK! PE SUPRAFATA LOR.

SLIDESHOW CU FOTOGRAFII REALIZATE DE DR. NICOLAE STROESCU LA BISERICA DIN SATUL BALTENI.

ULTIMA ACTUALIZARE A PAGINII: 31 IANUARIE 2012.       CONTACT: stroen@clicknet.ro