SNAGOV PARClogo cso vale ph

       ATRACTIILE TURISTICE ALE ZONEI SNAGOV. Aria turistica a Snagovului, vasta suprafata a apelor si padurilor, este cea mai importanta zona de agrement de la Nordul Capitalei, fiind in acelasi timp folosita pentru recreere si de catre prahoveni. Lacul Snagov este principala atractie turistica a zonei, a carei frumusete este intregita de padurile inconjuratoare si de Parcul Snagov, amenajat pe malul de Nord al lacului.
       Lacul Snagov, este un liman fluviatil al raului Ialomita, cu o suprafata de circa 600 hectare. De forma alungita si sinuoasa, cu numeroase meandre, atinge o lungime de 16 km. Are o adancime maxima de 9 metri, fiind cel mai adanc lac din Campia Romana. Pe malurile lacului creste stuf si papura, iar numeroasele lui cozi au suparafata acoperita cu plauri, nuferi albi, galbeni si nuferi indieni de culoare roz, aclimatizati la Snagov. Fauna piscicola, care atrage numerosi pescari amatori, se remarca prin numeroase specii de pesti: crap, platica, stiuca, biban, somn si rosioara. Pe tarmurile lacului, au fost amenajate numeroase debarcadere, locuri de acostare a vaporaselor de croaziera, barci si salupe ale localnicilor si numerosilor vizitatori.
       Parcul Snagov. La inceputul secolului 20, lacul Snagov si padurea inconjuratoare, care au stat secole de a randul izolate, au fost redescoperite odata cu asanarea lacului. In scurt timp balta Snagov s-a transformat intr-o oglinda de apa curata, iar pe malul lui vestic cu eforturile Primariei Capitalei, s-a amenajat un frumos parc pentru desfatarea bucurestenilor. Din DN1, din comuna Ciolpani, o sosea asfaltata merge spre Est cale de 4,5 km. si ajunge la Snagov Parc, unde aleile amenajate, rondul cu flori, debarcaderul si restaurantele de pe malul lacului, atrag numerosi turisti in special automobilisti.
       Strandul Snagov (de pe "Peninsula"), este poate cel mai frecventat loc de la Snagov Parc, in lunile Mai-Septembrie. Strandul beneficiaza de o plaja intinsa cu nisip, spatii intinse cu iarba la umbra copacilor, instalatii de dusuri si restaurante. Din pacate, poluarea lacului din ultimii ani si degradarea amenajarilor de pe malul lacului, au micsorat foarte mult numarul celor care mai fac baie in apele lacului Snagov. Imediat la vest de Parcul si Strandul Snagov, pana in DN1, se intinde padurea Snagov, relicta a vechilor Codrii ai Vlasiei, care acopereau altadata o mare intindere din Campia Romana.

                         harta google snagov
                                                 harta orientare snagov cu imagini

ORIENTARE SPORTIVA. Padurea Snagov, mai precis portiunea ei de la vest de lacul Snagov, delimitata intre DN1 si Parcul Snagov, a inceput sa fie folosita pentru orientare incepand din anul 1988, de cand Dr. Nicolae Stroescu din Ploiesti a cartografiat prima editie a hartii Snagov Parc. Treptat in anii urmatori, Dr. Stroescu a extins harta si la Nord de soseaua asfaltata care din DN1 duce spre Est la Snagov Parc. Acest lucru a fost posibil, dupa ce aceasta zona fosta rezervatie naturala si de vanatoare a fost deschisa si circulatiei publice.
        Desi nu este o padure ideala din punct de vedere tehnic, orientaristic (fara elemente de nivelment deosebite) si cu o alergabilitate variabila, apropierea ei de Bucuresti, accesul usor si pitorescul zonei, au atras mereu numerosi sportivi orientaristi la concursurile organizate aici. In fotografiile de mai jos, observati reperele obisnuite pe care pot fi instalate posturi de control in Padurea Snagov: gropi, vizuini, poieni, poteci, luminisuri, depresiuni, mlastini mici, bolovani, copaci cazuti, etc.
 

post01 post 02 post 03 post 04
post 05 post 06 post 07 post 08

IATA MAI JOS UN SLIDESHOW CU FOTOGRAFII CE ILUSTREAZA UN TRASEU CE PLEACA DE LA MARGINEA LACULUI SNAGOV, DIN PARCUL SNAGOV, SI AJUNGE LA CASA PADURARULUI DIN MIJLOCUL PADURII.

IINAPOI LA INCEPUTUL PAGINII WEB Designer: Dr. Nicolae Stroescu (Ploiesti)
Ultima actualizare a paginii: 01.04.2012 Contact: stroen@clicknet.ro