balta scrovisteapadure peris iarnalogo cso vale ph

                             PADUREA  PERIS  NORD  ( SCROVISTEA  EST )

harta google peris nord      La 30 km. Nord de Bucuresti se intinde un masiv paduros, relicta a vechilor Codrii ai Vlasiei. Suprafata impadurita ce depaseste 40 km2, este dispusa de o parte si de alta a caii ferate Bucuresti-Ploiesti si a DN1.
      La Vest de calea ferata, se intinde jumatatea vestica a padurii Scrovistea, cunoscuta deja de orientaristi din anii 1970-80, prin concursurile organizate aici pentru prima oara de N.Stroescu si apoi Dumitrescu Viorel. Intre calea ferata si DN1, masivul paduros este impartit in doua de soseaua Peris-Balteni. La est de aceasta sosea, pina in DN1, padurea este interzisa accesului public, aici aflandu-se fostul domeniu si palatul regal de la Scrovistea, acum in propietatea statului.
      De la km. 29,5 din DN1 porneste spre vest un drum asfaltat care la inceput trece prin satul Bratulesti, pentru a ajunge in final in micul orasel Peris. Din acest drum, de la vechea moara din Bratulesti, porneste spre Nord un alt drum asfaltat, care dupa ce strabate padurea de la Nord de Peris ( sau padurea Scrovistea Est), se termina in satul Balteni, la marginea baltii.
     Aceasta suprafata impadurita strabatuta de un brat al Baltii Scrovistea, ceace ii da un farmec aparte, a inceput sa fie cartografiata din anul 2008 de N.Stroescu si Radu Russu si folosita la concursuri de orientare.

         harta peris nord cu foto        

 

 

 

       INAPOI LA PAGINA: PADURI SI LOCURI PENTRU ORIENTARE

Inapoi la inceputul paginii WEB Design: Dr. Nicolae Stroescu (Ploiesti)
Ultima actualizare a paginii: 06.12.2010 Contact: stroen@clicknet.ro